בשנים האחרונות השתפרה משמעותית הדרך שבה אנחנו מזמינים אוכל ממסעדות.
זה שיפר לנו את רמת החיים וגרם לאוכל מעולה להגיע לכל מקום בפשטות ובמהירות, אבל זה בא עם עלייה משמעותית בסכומים שיוצאים על אוכל בחוץ. התחלנו להזמין אוכל בחוץ לכל מקום ולכל זמן - ללאנץ׳ בעבודה, לערב עייף שלא היה כוח לבשל בו, וגם לבילויים עם חברים. המדריך הזה כאן נועד לעזור לך להיות מאסטר של אוכל בחוץ, לא משנה באיזה מתי ואיפה.
הכלל הראשון - הפרד ומשול
צהריים בעבודה שונה מהותית מבילוי עם חברים וכל אחד משרת מטרה אחרת. לרוב להזמין טייק אווי כששכחת את ארוחת הצהריים בבית זה מבאס ותופעה שהיית רוצה לצמצם כמה שיותר, אבל בילוי עם חברים זה משהו שהיית רוצה לשמר. לכן למרות שמדובר באותה הוצאה על אוכל בחוץ, בשלב ראשון כדאי להפריד אותה תודעתית לשניים מתי מוציאים על פינוק ומתי מוציאים על צורך, ולהחליט כמה כסף להוציא החודש על כל אחד מהם.
הכלל השני - שוברי הנחה
שוברים לוולט, לתן ביס, ליאמי, למשלוחה, ולכל מקום שמתאים לך - כדאי לבדוק עם חברות האשראי ומועדוני הצרכנות אם יש להם הטבות שיכולות להתאים לך וכדאי לממש.
מה להזמין?
לקוחות רייזאפ המליצו לבחור באיסוף עצמי מהמסעדה וככה לחסוך את עלויות המשלוח, או לבחור מנות משתלמות יותר וגדולות יותר שאפשר לסיים בהמשך, ותמיד לדאוג לשתיה מפנקת גם בבית.
לבחון חלופות
לבדוק כל מיני אפשרויות להזמנה ולהבין מה הכי טעים, נוח ומשתלם כלכלית עבורך.