בשנים האחרונות השתפרה משמעותית הדרך שבה אנחנו מזמינים אוכל ממסעדות.
זה שיפר לנו את רמת החיים וגרם לאוכל מעולה להגיע לכל מקום בפשטות ובמהירות, אבל זה בא עם עלייה משמעותית בסכומים שיוצאים על אוכל בחוץ. התחלנו להזמין אוכל בחוץ לכל מקום ולכל זמן - ללאנץ׳ בעבודה, לערב עייף שלא היה כוח לבשל בו, וגם לבילויים עם חברים. המדריך הזה כאן נועד לעזור לך להיות מאסטר של אוכל בחוץ, לא משנה מתי ואיפה.
הכלל הראשון - הפרד ומשול
ארוחת צהריים בעבודה שונה מהותית מבילוי עם חברים וכל אחד משרת מטרה אחרת. לרוב להזמין טייק אווי כששכחת את ארוחת הצהריים בבית זה מבאס ותופעה שהיית רוצה לצמצם כמה שיותר, אבל בילוי עם חברים זה משהו שהיית רוצה לשמר. לכן, למרות שמדובר באותה הוצאה על אוכל בחוץ, בשלב ראשון כדאי להפריד אותה תודעתית לשניים - מתי מוציאים על פינוק ומתי מוציאים על צורך, אחר כך להחליט כמה כסף להוציא במהלך על כל אחד מהם.
הכלל השני - שוברי הנחה
שימוש בשוברים לוולט, לתן ביס, ליאמי, למשלוחה, ולכל מקום שמתאים לך - כדאי לבדוק עם חברות האשראי ומועדוני הצרכנות השונים אם יש להם הטבות שיכולות להתאים לך וכדאי לממש.
באופן כללי, אם מתאפשר - עדיף לחסוך על עלויות משלוח ובמקרים מסוימים על דמי תפעול ופשוט לבחור באיסוף עצמי מהמסעדה.
מומלץ גם לבדוק את התנאים השונים שמציעות חברות השילוח השונות ולבחון חלופות כדי להבין מה הכי נוח ומשתלם כלכלית עבורך.
