ריכזנו במיוחד בשבילך תשובות לכל השאלות שיכולות לעלות עם השימוש בתזרים. אבל עוד לפני שנתחיל, כדאי לצפות בסרטון שמסביר על התזרים 👇
👈 יש אפליקציה?
אין לנו אפליקציה, השירות שלנו זמין במלואו דרך הוואטסאפ עם לינקים לתזרים המלא. המערכת בנויה ככה כי חשוב לנו להפוך את העיסוק בכסף לפשוט ונוח, במקום שהכי זמין לך - בוואטסאפ.
אפשר גם להיכנס לתזרים ישירות ממסך הבית בטלפון - בדיוק כמו אפליקציה.
פשוט מוסיפים את הלינק לתזרים לדף הבית
👈 מה זה תזרים?
התזרים הוא חישוב של כמה כסף נכנס וכמה יוצא מחשבון הבנק והאשראי בכל חודש.
את ההכנסות המערכת שלנו מחלקת ל"קבועות" ו"משתנות", ואת ההוצאות ל"קבועות", "במעקב" ו"משתנות".
התזרים נבנה בכל חודש מחדש, כשהמטרה היא לסיים אותו כשהוצאנו פחות כסף ממה שהכנסנו - כלומר בתזרים חיובי.
👈 אפשר לצרף לתזרים כמה חשבונות בנק?
כן, ואפילו רצוי! כדאי לאפשר לתזרים גישה לקריאה של כל חשבונות הבנק והאשראי שדרכם מנוהל משק הבית, והמערכת תבנה מהם תזרים אחיד שמרכז את כל ההכנסות וההוצאות של החודש.
כדאי לשים ❤️ אם יש לכם חשבונות שמשמשים את העסק שלכם, אנחנו ממליצים שלא לחבר אותם לתזרים. אפשר לקרוא על זה עוד במדריך לעצמאים שלנו.
👈 אז איך אפשר לגשת לתזרים?
המערכת תשלח לך הודעות מעקב בוואטסאפ בימים ראשון, שלישי, וחמישי, ותעדכן אותך במצב התזרים - כמה כסף נשאר להוציא על הוצאות משתנות השבוע.
יצורף להודעה הלינק לתזרים המלא, ואפשר בכל זמן לגשת ללינק האחרון שנשלח ולהתעדכן.
👈 כמה זמן עובר מאז שביצעתי עסקה עד שהיא תופיע בתזרים?
התזרים מתעדכן בנתונים שמופיעים בחברות הבנק והאשראי בכל בוקר ואחה״צ. בדרך כלל לוקח לעסקאות בין יום ליומיים עד שהן מופיעות בתזרים, זה תלוי בסוג העסקה ובבנק/חברת האשראי שממנה המערכת קוראת את הנתונים.
👈 למה מופיעים נתונים שונים בתזרים ובבנק?
זה קורה כי התזרים מתנהל בנפרד מההתנהלות שלנו בבנק. התזרים הוא כלי שעוזר לנו לנהל את הכסף שלנו, אבל הכסף שלנו, מנוהל ונמצא בבנק.
השיטה בתזרים אחרת - התזרים מציג רק את הכסף שנכנס ויוצא מתחילת חודש קלנדרי ועד סופו, וצופה את הפעולות כבר בתחילת החודש.
העובר ושב שבבנק - מציג את כל תמונת המצב הכלכלית שהייתה עד היום, ללא צפי של מה שעתיד להיות, ועם דגש רק של מה שכבר היה.
כמו שאנחנו ב-RiseUp רואים את זה, ההסתכלות על הכסף ברמה החודשית עוזרת לך לקבל החלטות כלכליות נכונות, לסיים יותר חודשים בתזרים חיובי וככה גם לעשות טוב לעו"ש שלך 🌱
👈 איך התזרים מחושב?
קודם כל המערכת סוכמת את ההכנסות הקבועות והמשתנות.
מהן היא מורידה את צפי ההוצאות הקבועות, וגם צפי של הפקדות קבועות לחיסכון.
נוסף היא מורידה את סכום צפי הקטגוריות עבור הוצאות במעקב.
הסכום שנשאר מיועד להוצאות משתנות כאשר הוא מחולק לשבועות.
אם יצא פחות ממנו בכל שבוע - נסיים את החודש בתזרים חיובי
👈 איך השבועות מחולקים בתזרים?
שבוע בתזרים הוא מיום ראשון עד שבת, כאשר השבוע הראשון והאחרון יכולים להיות שבועות קצרים, כי הם יתחילו או הסתיימו באמצע השבוע, ומספר הימים יחושב בתזרים בהתאם.
הסכום שמוגדר להוצאות משתנות - מתחלק בין השבועות לפי מספר הימים שיש בשבוע.
אם למשל נשאר להוציא החודש 3,100 ₪ על הוצאות משתנות. המערכת תחלק את הסכום ל- 31 ימים בחודש, ותכפיל אותו בכמות הימים שיש בשבוע במהלך החודש.
לדוגמה בשבוע הראשון של פברואר יש 5 ימים ולכן יהיה 500 ₪ עבור הוצאות משתנות, בשבוע השני של פברואר יש 7 ימים ולכן ישארו 700 ₪.
👈 איך להתאים את התזרים להרגלים שלי?
ככל שנדייק את המערכת בהתאם להרגלים האישיים, ככה היא תלמד מהר יותר לאיזה הכנסות והוצאות לצפות ומתי. כדאי לקרוא את המדריך שמסביר איך לדייק את התזרים, שלב אחרי שלב.
👈 מה ההבדל בין הוצאה קבועה להוצאה במעקב?
הוצאה קבועה - זו הוצאה שהתחייבנו אליה עוד לפני שהתחיל החודש, לכן היא תרד בכל מקרה. למשל שכר דירה או משכנתא, תשלומי חשמל או עסקה שביצענו בתשלומים.
קטגוריה במעקב - מדובר על קטגוריה שבה אנחנו נוהגים להוציא בכל חודש, אבל בסכומים שונים ובזמנים שונים בחודש. לכן המערכת תצפה ממוצע של כמה אוציא באותה הקטגוריה החודש, וגם את זה תחשב בצפי.
לדוגמא - ההוצאות על דלק וניקיון הרכב יהיו שייכות לקטגוריה במעקב ״רכב״, אבל ההוצאה על ביטוח רכב - תהיה שייכת לקטגוריה קבועה ״ביטוח״.
👈 אז מה עכשיו?
ההמלצה שלנו היא לשחק עם התזרים כמה שיותר, ללמוד אותו וככה הוא ילמד אותך בחזרה. כלומר ככל שהתזרים יהיה מדויק יותר וישקף את החיים שלך, ככה הוא יוכל גם לצפות את הנתונים בצורה הכי מדוייקת.
אנחנו כאן איתך וזמינים לכל שאלה נוספת שעולה 🌻