איך להתכונן להוצאה גדולה?

שלושה עקרונות שחשוב שנזכור לפני כל הוצאה גדולה.

דני avatar
נכתב על ידי דני
עודכן לפני יותר משבוע

אם הגעתם לפה, אז כנראה שאתם כבר יודעים שהתזרים הוא כלי שעוזר להיות על זה ולדעת בכל זמן כמה כסף נכנס וכמה יוצא. מעבר לזה, החיים מזמנים לנו גם הוצאות גדולות, ידועות מראש, או מפתיעות. לשני הסוגים כדאי תמיד להתכונן, וכאן נתמקד בסוג הראשון - איך נעזרים בתזרים כדי להתכונן להוצאה גדולה ידועה מראש.

יש שלושה עקרונות משמעותיים שחשוב לפעול לפיהם:

👈 נחשב כמה כסף נוציא (כולל הפרטים הקטנים שקל לשכוח).

👈 נחסוך כסף לקראת ההוצאה.

👈 נבדוק איך מוזילים עלויות.

לצורך ההדגמה, נשתמש בסיפור של חופשה משפחתית בחו״ל

👈 השלב הראשון - נחשב את המחיר האמיתי של החופשה! כמה כסף נוציא עליה בסך-הכל (כולל הכל) 💫

נתחיל בחלק הקל - טיסה, מקום לינה, כסף מזומן שנוציא מראש, אטרקציות שבוודאות נעשה וכאלו שכנראה נחליט עליהן תוך כדי תנועה.

משם נמשיך להוצאות שמצטברות לאורך היום - מספר משוער של ארוחות בחוץ, נשנושים כמו גלידה, קפה ואפילו בקבוקי מים, קצת שופינג ואולי אפילו מסאג׳ במלון.

בסוף, נחשב את ההוצאות הקטנות שקל לפספס, כמו למשל עמלה על תשלום במטבע חוץ, נסיעה לשדה התעופה, נסיעות קצרות בתוך היעד, קניות בדיוטי-פרי, תשר לפי הסכום שנהוג במקום, ופנסיון לכלב שנשאר בארץ.

מדובר בהמון פרטים קטנים, וקשה שלא לפספס, אז איך אפשר לדעת ולהתכונן לסכום שבאמת נוציא על החופשה? לקוחות רבים בקהילת הפייסבוק שלנו כבר עשו את זה, ואחרי שחזרו מחופשה פרסמו מתוך התזרים מה היו ההוצאות שהרכיבו אותה, או בשפה שלנו ברייזאפ ״כמה עלה לי״. אפשר להיעזר באותם הפוסטים כדי להתכונן מראש לסכום הכולל של החופשה שלכם, ולכלול בו את ההוצאות הקטנות שכמעט התפספסו בחישוב.

👈 שלב שני - הגיע הזמן לחסוך לקראת החופשה.

במשך כמה חודשים לפני החופשה, כדאי לשים בצד בכל פעם חלק מהסכום הכולל שאותו אנחנו מתכננים להוציא.

איך זה עובד?

כאשר יתרת ההוצאות המשתנות בתזרים מספיק גבוהה, אפשר להגדיר יעד רייזאפ בסכום נמוך ממנה. ככה המערכת לא תתחשב בו ככסף שאפשר להוציא בתזרים, נוכל לצבור אותו ביתרת העו״ש, ולהשתמש בו בזמן החופשה.

אפשרות נוספת היא להפקיד את הכסף בפועל לקופת חיסכון לטווח קצר, ולקראת החופשה להפקיד את הסכום שוב בעו״ש כדי שנוכל להשתמש בו.

במקרה כזה, את ההעברה החודשית לחיסכון נגדיר בתזרים כהוצאה קבועה. בחודש של החופשה נפקיד את החיסכון שוב בעו״ש - בתזרים זה יוצג כהכנסה משתנה. הסכומים בין ההוצאות על החופשה וההכנסה של הכסף שחסכנו עבורה יתקזזו ביניהם בתזרים.

כמה כסף לשים בצד?

את סכום ההוצאות הכולל שחישבנו בשלב הראשון, נחלק במספר החודשים שיש עד התאריך של החופשה, מה שיצא זה הסכום שנרצה לחסוך בכל חודש.

כדאי לשים❤️ שזה סכום שמצד אחד מאפשר לנו להמשיך להיות במגמה של צמיחה ולשמור על תזרים חיובי, ומצד שני מאפשר להגיע ליעד שנרצה לשלם על החופשה.

במקרה שבו היתרה של ההוצאות המשתנות לא מספיקה, או לא נשארה יתרה - כדאי לנסות לצמצם הוצאות במקום אחר בתזרים, ו״לפנות״ כסף עבור החופשה. אם התזרים מסתיים ביתרה חיובית - אפשר להשתמש בה ולהוסיף אותה לחיסכון לקראת החופשה.

צוות הייעוץ התזרימי שלנו ישמח לעזור וללוות בסוגים כאלו ואחרים של שאלות

👈 שלב שלישי - איך אפשר לחסוך בעלויות החופשה?

כמו ברוב המקרים ידע הוא כוח, והמפתח העיקרי להצלחה בהוזלת החופשה הוא לקרוא, לשתף ולשאול. עבור רוב היעדים יש קבוצות פייסבוק עם המון טיפים ועדכונים, בלוגים בנושאים שונים, וכמובן אפשר להתייעץ גם בקהילת הפייסבוק שלנו.

חשוב לזכור שכלל המפתח הוא עבור כל הוצאה שנעשה, יש מגוון של אפשרויות במחירים ותנאים שונים, כמה דוגמאות:

איפה נישן - לינה בעיר באירופה יכולה להיות במלון יוקרה במרכז העיר, מלון דירות בוטיקי, אירביאנבי, סאבלט בדירה של משפחה ישראלית שגרה ביעד, או אפילו להחליף דירות עם משפחה מקבילה שמבקרת בישראל.

טיסות - אפשר להזמין טיסה בחברת תעופה מכובדת עם מזוודה של 20 ק״ג לכל נוסע, או לבחור בטיסת לואו-קוסט עם טרולי.

ארוחות - אפשר לבחור לאכול שלוש ארוחות ביום במסעדה, או ארוחה אחת ביום במסעדה ושתי ארוחות על תקן ״אוכל רחוב״ בדרך.

אטרקציות - גם כשבוחרים אטרקציות כדאי לבדוק לפני איך לרכוש אותן במחירים אטרקטיביים - למצוא דילים של כרטיס אחד לכמה מוזיאונים, מכירת כרטיסים אחרונים להופעה רק באותו הבוקר, או להסתובב עם כרטיס הסטודנט שנותן הנחות בהרבה מהמקומות.

במהלך החופשה כדאי לזכור שגם כשבאים להינות ולהתפנק, יש מקום למודעות ושליטה על הכסף שנוציא. אמנם הכסף הוא משאב מוגבל, אבל כל הוצאה שאנחנו עושים משמשת אותנו לכיף ולזמן איכות משפחתי, וככל שיש יותר ידע והכנה מראש, ככה אפשר למקסם את החווית עם האפשרויות הכלכליות שיש לנו.

לסיום, הפעם דיברנו על היערכות להוצאה הגדולה - חופשה משפחתית בחו״ל. העקרונות שדיברנו עליהם רלוונטיים לעוד הרבה הוצאות גדולות אחרות, כמו למשל הערכות לבת המצוות של הבת, או לחתונה שמתקרבת.

אז כדי להתכונן בצורה הטובה ביותר, לפני כל הוצאה גדולה מהסוג הזה נשאל את עצמנו: כמה היא צפויה לעלות? איך אנחנו חוסכים לקראתה? איך מצמצמים בה את העלויות?

האם קיבלת תשובה לשאלתך?