לכבוד תחילת השנה האזרחית ואחרי שראינו את סיכום השנה האחרונה, כדאי לקחת רגע ולחשוב על המטרות הכלכליות לשנת 2023. למשל, איזו קטגוריה נרצה לצמצם, איפה נוכל לפרגן לעצמנו יותר, וכמה כדאי להפקיד כל חודש לחיסכון.
אנחנו כאן איתך כדי לעזור בחשיבה על המטרות שאפשר להציב, וכמובן גם איך אפשר לממש את ההחלטות החדשות במהלך השנה.
ריכזנו כאן 10 רעיונות ליעדים כלכליים שאפשר להתחיל ולעמוד בהם במהלך השנה, שנתחיל?
1. להעביר לחיסכון כסף שנצבר בעו״ש
אם יש לך כסף פנוי בעובר ושב, כלומר סכום שאין לך תוכניות עבורו בטווח זמן הקרוב, כדאי לבדוק מהי האפשרות הטובה ביותר מבחינתך כדי שהוא לא יאבד את כוח הקנייה שלו.
למה זה קורה? בגלל שיש אינפלציה במשק הישראלי, כלומר עליה במדד המחירים לצרכן, בעוד שכסף שנשאר בעו״ש לא עולה עם המדד גם כן. בשנה האחרונה קצב האינפלציה גבוה ממה שהתרגלנו אליו, זה אומר שערך הכסף שנמצא בעו״ש יורד לאורך זמן.
במקרה של חיסכון שמאפשר נזילות גבוהה, נוכל להמליץ על שתי אפשרויות: קרן כספית ופיקדונות.
צירפנו כאן עוד מידע לגבי כל אחת מהן.
👈 פיקדונות
2. להוזיל עלויות על-ידי קניות באינטרנט
קנייה באינטרנט עשויה להיות זולה יותר מקנייה בחנות, יש כמה טיפים שכדאי להכיר לפני כן.
3. להרוויח בזמן חופשה
כדי לשנות אווירה מבלי להוציא הרבה כסף, אפשר במקביל לזמן החופשה, להשכיר את הבית, או לעשות החלפת בתים. כלומר לבלות בבית של משפחה אחרת, בזמן שהם מבלים אצלנו. ככה אפשר לצאת לחופשות ללא עלות ולפעמים אפילו עם רווח.
איך זה עובד?
👈 כשמדובר בהשכרה של הדירה, אפשר לפתוח חשבון ב״אירביאנבי״ ולהציע אותה להשכרה זמנית בתאריכי החופשה. אפשר לבחור את האורחים לפי דירוג שהם קיבלו ממארחים קודמים, וככה להיות בטוחים שהבית נמצא בידיים טובות. בנוסף, כדאי לדעת שהחברה עצמה מבטחת אתכם במקרה הצורך.
👈 כשמדובר בהחלפת בתים, נדרש יותר אמון הדדי בין המשפחות שמתחלפות ביניהן בדירה, אפשר להיעזר בקבוצה הזו בפייסבוק כדי לחפש אפשרויות מתאימות בארץ, ובקבוצה הזו כדי למצוא אפשרויות בחו״ל.
עומר מהצוות שלנו, כתב על זה בקהילת הפייסבוק ״להיות על זה ביחד״אפשר לקרוא עוד על החוויות שלו כאן.
4. לצמצם בהוצאות אוכל בחוץ
הוצאות עבור אוכל בחוץ הן פעמים רבות שיקוף של בילוי חברתי וזו הסיבה שיכול להיות מאתגר לצמצם בהן, אבל בדיוק בשביל זה אפשר להשתמש בכוח של הביחד, של הקהילה.
בדיוק בשביל זה יש אפשרות ליצור אתגר משותף עם המשפחה והחברים (גם אם הם לא לקוחות במוצר) ולשלוט יחד על ההוצאות של אוכל בחוץ 💪
5. לשים לב להוצאות הסופר
כדי לצמצם בהוצאות הסופר כדאי לחשוב על תהליך הקנייה: לפני הסופר, תוך כדי, ואיך להתנהל עם המצרכים בבית.
אפשר להעמיק במדריך כאן על עוד פרטים בכל שלב.
6. להקטין את הוצאות הפארמה
אפשר להוזיל את עלויות הפארמה כשקונים את המוצרים דרך חנויות שמקדמות יבוא מקביל או כשקונים באינטרנט, באתרים כמו אמזון, iherb, או דראגסטור.
7. להפחית בהוצאות החשמל
בשנה האחרונה התיקרו מחירי החשמל וצפויה עליית מחירים נוספת בקרוב.
לרובנו זו נראית הוצאה שקשה לצמצם בה, אבל יש כמה שיטות שיוכלו לעזור.
8. לצמצם את הוצאות הרכב
הוצאות על רכב מתחלקות לכמה חלקים: ביטוח רכב וטסט, דלק, ותחזוקה שוטפת.
👈 ההוצאה שהכי קל לצמצם זו ההוצאה על ביטוח הרכב, איך עושים את זה?
בתור התחלה, צריך להשוות מחירים בין כמה חברות שונות, אפשר להיעזר באתר הרשמי שעורך את ההשוואה.
לאחר מכן, כדאי ליצור קשר לפחות עם שלוש מהן ולבקש הצעת מחיר, לא לשכוח להשתמש בשאלת הקסם - ״אפשר להוזיל את ההצעה?״
בשלב הבא, להישאר עם שתי חברות בלבד ולהגיד לראשונה מה סכום ההצעה שהוצע בחברה השניה עד שיתקבל הסכום הנמוך ביותר שניתן לקבל. ככה, אפשר להגיע להוזלה של גם מאות שקלים בשנה.
👈 אפשר גם לצמצם בהוצאות הדלק
בעזרת תחבורה ציבורית או פתרונות אחרים כמו קארפול, נסיעה משותפת של כמה אנשים באותו הרכב, אפשר לצמצם את התשלום על דלק. לרוב, זה גם ידידותי יותר לסביבה, וגם מהיר יותר בגלל תיעדוף הנתיבים בכביש. בנוסף, כדאי לעשות סקר שוק לפני שמתדלקים ולהבין מה התחנה בסביבה עם התעריף הזול ביותר, ולבדוק את אפשרות התשלום באפליקציה וההטבות שמוצעות בה.
9. לקבל החזרי מס על תרומות
תרומה למוסד ציבורי ללא מטרות רווח מקנה ניכוי ממס עבורה. הזיכוי הוא בגובה של 35% מסך התרומה, כך שתרומה בסכום של 1,000 ₪ מעניקה זיכוי בסכום של 350 ₪.
כדאי לדעת, ששכירים במקומות עבודה מסוימים יכולים לקבל את הזיכוי במשכורת החודשית במהלך השנה. אפשר לקרוא עוד פרטים באתר כל זכות.
10. להגיע לתזרים חיובי
כשהתזרים הוא שלילי אפשר לעבור על קטגוריות במעקב כמו אוכל בחוץ או רכב, ולהגדיר בהן יעד נמוך יותר, כזה שאפשר לעמוד בו, בשביל שאר ההוצאות של הקטגוריה במהלך החודש.
בכך, יתרת ההוצאות המשתנות תגדל בהתאם.
מצורפת כאן רשימה של דברים שאפשר לעשות כדי לשפר את מצב התזרים