קצת על RiseUp
דני avatar
נכתב על ידי דני
עודכן לפני יותר משבוע

⭐️ מי אתם?

אנחנו סטארטאפ עם משימה חברתית - לעזור לכמה שיותר ישראלים וישראליות לחיות טוב יותר עם הכסף שלהם.

החזון שלנו הוא ליצור שינוי בעזרת טכנולוגיה ולהפוך את העיסוק הכלכלי לנגיש, פשוט ומהנה.

דו״ח אימפקט שפרסמנו לאחרונה הראה שהלקוחות שלנו משפרות ומשפרים את התזרים החודשי שלהם ב-2,473 ₪ בממוצע תוך 3 חודשים.

⭐️ מה אתם עושים?

המוצר העיקרי שלנו הוא התזרים - שמציג בכל חודש את ההכנסות וההוצאות מכל חשבונות הבנק והאשראי, ומציג אותם בתמונת מצב מסודרת ואחידה שמאפשרת בקרה ושליטה על הנתונים.

מעבר לזה, אפשר למצוא אצלנו אפשרויות חיסכון לטווח קצר, כמו קרן כספית, וחיסכון לטווח ארוך, כמו קופת גמל. המערכת תעדכן אם נראה שיתרת העו״ש גבוהה מספיק בשביל להעביר יותר כסף באופן חד פעמי, או להגדיל את הסכום שמופקד בכל חודש.

כאשר יתרת העו״ש חיובית, בעזרת התזרים אפשר גם ליצור חיסכון לקראת הוצאות גדולות, וגם לדעת לתמחר חוויה שלמה כהוצאה - כלומר גם לחסוך לקראת חופשה משפחתית גדולה על-ידי שימוש ב״לתכנן קדימה״, וגם בסיום החופשה אפשר לעקוב אחרי כל ההוצאות שקשורות אליה ולדעת כמה עלתה החופשה כולה, דרך האפשרות של ״כמה עלה לי״.

יש לנו צוות תמיכה אנושי שאפשר להתייעץ ולהיעזר בו בשאלות והתלבטויות כלכליות, וקהילת לקוחות עם 60,000 אנשים שעוזרים ועוזרות אחד לשניה בכל יום לצמוח 🌱

⭐️ יש לרייזאפ אפליקציה?

אין לנו אפליקציה, השירות זמין דרך הוואטסאפ עם לינקים לתזרים המלא וליעוץ הכלכלי עם הצוות שלנו, אבל אפשר להוסיף את התזרים למסך הבית בטלפון שלך ממש בקלות.

מצורף כאן מדריך שמסביר איך עושים את זה.

⭐️ למי רייזאפ מתאים?

למי לא? לרובנו יש חשבון בנק אחד לפחות וכמה כרטיסי אשראי שכדי להבין מה המצב בהם צריך להיכנס לכל אחד מהחשבונות בנפרד ולעשות את החישוב.

התזרים מציג תמונת מצב מכל חשבונות הבנק והאשראי ביחד לפי סוג ההוצאה וההכנסה, ככה למשל אפשר לעקוב אחרי סכום הוצאות הסופר, אוכל בחוץ ודלק, גם אם אנחנו משלמים עליהן בדרכים שונות. התזרים צופה כבר בתחילת החודש כמה כסף עתיד לצאת או להכנס בכל קטגוריה. לכן הוא מאפשר התנהלות כלכלית מותאמת אישית שעוזרת להיות על זה בכל רגע.

יותר מזה, המערכת מציגה לך תובנות אישיות בהתאם לנתונים שלך ועוזרת לך להיות בשליטה ולשים לב למה שחשוב. למשל הוצאה שהסכום שלה עלה, הוראת קבע שייתכן שנשכחה ולכן כדאי לבטל אותה, או כמה כסף כדאי להפקיד לחיסכון. ככה אפשר בקלות לנהל את ההוצאות וההכנסות בביטחון וברוגע 💪

⭐️ איך זה עובד?

המטרה בכל חודש היא לסיים עם תזרים חיובי, כלומר כאשר יוצא פחות כסף ממה שנכנס, ואת היתרה לשים בצד עבור העתיד או מטרה קרובה.

המערכת מחלקת את ההכנסות לקבועות ומשתנות, ואת ההוצאות לקבועות, קטגוריות במעקב והוצאות משתנות:

👈 כבר בתחילת החודש, המערכת מזהה את ההכנסות וההוצאות הקבועות, אלו שיכנסו או יצאו בכל מצב. בהכנסות הכוונה היא לרוב למשכורות או קצבאות, ובהוצאות הכוונה היא להוצאות כמו חשמל, מים, תשלומי משכנתא, ארנונה, החזר הלוואה וכיוצא באלה.

👈 בנוסף, המערכת לוקחת בחשבון כמה יצא בכל קטגוריה של הוצאות שיורדות לעיתים קרובות. למשל המערכת תצפה שיצא 850 ₪ על הקטגוריה של אוכל בחוץ ו-400 ₪ על דלק במהלך החודש, וכבר בתחילת החודש היא תיקח את הכסף הזה בחשבון כצפי הוצאה.

👈 הכסף שנשאר מיועד להוצאות משתנות היומיומיות של החודש, המערכת תציג כמה כסף נשאר לנו להוציא על הוצאות משתנות בכל שבוע, ואם נוציא פחות מזה - נסיים את החודש עם תזרים חיובי.

⭐️ איך מחברים את חשבונות הבנק והאשראי לתזרים?

כדי לבנות את התזרים צריך לאפשר למערכת גישה של קריאת חשבונות הבנק והאשראי. חשוב להדגיש שהאישור הוא לקריאה בלבד של הנתונים. חוק הבנקאות הפתוחה שרייזאפ פעלה לקדם, מאפשר יצירת הסכמה לשיתוף של מידע לקריאה בלבד. השיתוף נעשה בקלות, במהירות ובצורה מאובטחת.

צריך לפתוח את התפריט מימין למעלה בתזרים, ללחוץ על ״הגדרות״ ואז על ״חשבונות מחוברים״. שם, צריך לגלול למטה עד הכפתור הכחול ״להוספת חשבון בנק או אשראי״, לבחור את החשבון הרלוונטי ולהזדהות עם מספר תעודת הזהות.

אם נתקלת בבעיה בשלב הזה, אפשר לפנות לשירות הלקוחות של רייזאפ דרך הצ׳אט שבתזרים.

⭐️ מה לגבי אבטחת מידע?

אצלנו ברייזאפ לוקחים את נושא אבטחת המידע במלוא הרצינות, הנה כמה נקודות שכדאי לדעת:

  • המידע נשמר בסטנדרט הגבוה ביותר של אבטחה בשרתי Amazon והתקשורת בין המערכות שלנו מוצפנת בפרוטוקול הצפנה עדכני ומאובטח.

  • אנחנו מחוייבים לכך שהשימוש בפרטים יעשה לקריאה בלבד, וגם לשמור על הפרטים כדי שאף אחד אחר לא יוכל לגשת.

  • אנחנו פועלים במסגרת ״חוק הבנקאות הפתוחה״, שמאפשר לנו להתחבר לחשבונות הבנק בצורה מפוקחת וללא צורך במתן הסיסמאות לחשבון.

  • קיבלנו רישיון מהרשות לני״ע לעסוק בבנקאות פתוחה, ואנחנו עומדים בדרישות תו אמון הציבור, חוק הגנת הפרטיות ורישום מאגרי מידע (ואבטחתם), וגם סטנדרטים בינלאומיים של אבטחת מידע.

  • אימצנו את הטכנולוגיות הכי מאובטחות, ואפילו הכרזנו על תחרות ״באג באונטי״ כדי לוודא שאנחנו תמיד חסינים.

  • בגלל שאנחנו יודעים שאין תחליף לשקט נפשי, יש לנו גם ביטוח אחריות מקצועית ומחויבות מלאה להתמודד ולפתור בעיות שהמקור שלהן בשירות שלנו.

  • בכל שאלה נוספת על אבטחת מידע אפשר למצוא תשובה כאן.

האם קיבלת תשובה לשאלתך?